538 Ochtendshow met Tim Klijn wint Gouden RadioRing

De 538 Ochtendshow heeft de Gouden RadioRing gewonnen. De uitreiking van de radioprijs was in poppodium De Vorstin in Hilversum en werd gepresenteerd door 3FM-dj Rob Janssen.

Radio 538-dj Tim Klijn is sinds vorig jaar zomer met sidekicks Rick Romijn en Niels van Baarlen, en nieuwslezer Florentien van der Meulen in de ochtend op Radio 538 te horen. “We hadden dit niet verwacht. Er is geen speech geschreven”, zei Klijn. “Ik kan alleen maar zeggen dat we ontzettend blij en dankbaar zijn voor het feit dat we de grootste radioprijs die er is vanavond in ontvangst mogen nemen.”

De uitreiking van de radioprijzen van het publiek waren voor Radio 538, en in het bijzonder voor Tim Klijn, een groot succes. Klijn won ook de prijs voor beste presentator. Vorig jaar volgde hij bij 538 Wietze de Jager op in de ochtend. Klijn vertrok daarvoor bij Radio Veronica waar hij met sidekicks Romijn en Van Baarlen ook in de ochtend te horen was.

De winnaar van de beste podcast had een koninklijk tintje. Podcast Door de ogen van de koning kwam als winnaar uit de bus. In die podcast blikte koning Willem-Alexander in tien afleveringen met radio-dj Edwin Evers terug op zijn eerste decennium als staatshoofd. Andere kanshebbers waren onder meer Geuze & Gorgels van Monica Geuze en Kaj Gorgels en Moordcast van youtuber Dionne Slagter.

Beste zender

Tijdens de avond kreeg radiozender SLAM! de Marconi Award voor Beste Zender. Het afgelopen jaar verloor de pop- en dancezender haar landelijke FM-frequentie, “en juist daarom is het knap hoe SLAM! haar programmering overeind heeft weten te houden”, aldus de vakjury. NPO Radio 2 en NPO Radio 5 waren de andere genomineerden voor die prijs.

De Marconi Award voor Aanstormend Talent ging naar Jan van Poppel van NPO Klassiek en NPO Radio 1. Eerder dit jaar kreeg Ghislaine Plag de Marconi Oeuvre Award.

Alternatieve radioprijs

De afgelopen dagen kwam er kritiek op de nominaties voor de RadioRing. Sinds vorig jaar is de publieksprijs voor beste presentator genderneutraal en onder de laatste genomineerden bleek geen enkele vrouw te zijn. Een groep vrouwelijke radiomakers riep om die reden een alternatieve radioprijs in het leven.

In haar eigen show op FunX kreeg Vonneke Ritfeld, beter bekend als Vonneke Bonneke, vanmiddag te horen dat zij de meeste stemmen heeft gekregen. “Dat is wel echt gangster, man”, reageerde Vonneke Bonneke, die sinds een klein jaar samen met Nordin Besling de middagshow op FunX heeft. Ruim 20.000 mensen brachten hun stem uit.

Dit artikel is geschreven door NOS.nl

nu op beeradio

Album Cover

nu op beeclassic

Album Cover
open player of luister via TuneIn

Live

Laden...