Acteur Donald Sutherland (88), bekend van MASH en The Hunger Games, overleden

Acteur Donald Sutherland is overleden. Zijn zoon Kiefer Sutherland meldt dat op X. De Canadese acteur was bekend van rollen in films als Klute, MASH, The Dirty Dozen, Don’t l.ook now, Ordinary People en de filmreeks The Hunger Games. Sutherland is 88 jaar geworden.

Sutherland was sinds begin jaren 60 actief als acteur en speelde in vele tientallen films en series. Voor een bijrol in de televisiefilm Citizen X uit 1995 kreeg hij zowel een Golden Globe als een Emmy Award. Voor zijn bijrol in de tv-film Path to War won hij in 2003 een tweede Golden Globe.

Zijn zoon Kiefer maakte het overlijden van zijn vader bekend op X:

Een Oscar kreeg Sutherland niet, maar in 2017 kreeg hij wel erkenning van de Academy, de organisatie achter de felbegeerde filmprijzen. Die kende hem een speciale Acadamy Award toe, een oeuvreprijs voor de vele “onuitwisbare” en “waarachtige” rollen die hij tijdens zijn leven had gespeeld.

Sutherland was drie keer getrouwd. Met zijn tweede echtgenote, actrice Shirley Douglas, kreeg hij in 1966 een tweeling, Rachel en Kiefer Sutherland. Die laatste werd ook een bekende Hollywood-acteur.

Dit artikel is geschreven door NOS.nl

nu op beeradio

Album Cover

nu op beeclassic

Album Cover
open player of luister via TuneIn

Live

Laden...