Anti-Oscar naar Winnie the Pooh-horror

De horrorfilm Winnie the Pooh: Blood and Honey is de grote winnaar van de Razzies, de anti-Oscar voor slechtste films. De prijs ‘won’ alle vijf categorie├źn waarin die genomineerd was: slechtste film, regisseur, script, rip-off en filmduo.

In de film slaan de beer en zijn maatje Knorretje uit de kinderboekenserie aan het moorden omdat hun jeugdvriend Christopher Robin hen verlaten heeft. De film kon in 2022 worden gemaakt omdat toen na 95 jaar het copyright verliep op het boek van A.A. Milne.

Recensenten waren unaniem negatief in oordeel over de film, maar door alle ophef over bezoedeld jeugdsentiment was de film toch een succes: het geschatte budget van 100.000 dollar werd vervijftigvoudigd. Een deel 2 volgt dan ook eind deze maand, de makers beloven “meer bloed en meer honing”.

De trailer van de film:

De bijna 1200 personen uit de filmindustrie die mochten stemmen, besloten daarnaast Megan Fox twee prijzen toe te kennen, zowel Slechtste Actrice voor Johnny & Clyde en Slechtste Bijrolactrice voor Expend4bles. “Een zeldzaamheid”, aldus de organisatie.

Het vierde deel uit de Expend4bles-reeks betekende ook de elfde keer dat Sylvester Stallone een Razzie kreeg, dit keer voor een bijrol. Hij brak daarmee zijn eigen record: de Rocky-acteur werd al 37 keer genomineerd en kreeg de prijs tien keer eerder. In 2000 werd hij uitgeroepen tot Slechtste Acteur van de Eeuw.

Expend4bles was dit jaar de meest genomineerde film, met zeven keer kans op een Razzie. Jon Voight won de Razzie voor Slechtste Acteur voor Mercy.

Het was de 44ste keer dat de beeldjes van een gouden framboos werden uitgereikt. De anti-prijs, die altijd aan de vooravond van de Oscars wordt toegekend, is vernoemd naar het geluid dat je ter afkeuring maakt door lucht langs je uitgestoken tong te blazen, een raspberry.

Dit artikel is geschreven door NOS.nl

nu op beeradio

Album Cover

nu op beeclassic

Album Cover
open player of luister via TuneIn

Live

Laden...