Bafta-awards voor Britse series Top Boy en Happy Valley

De Netflix-serie Top Boy is gisteravond in de prijzen gevallen tijdens de Britse Bafta TV Awards voor de beste tv-prijzen. De ook in Nederland populaire serie over een groep drugsdealers in Londen won een prijs in de categorie drama. Ook won actrice Jasmine Jobson voor haar rol van Jaq in Top Boy. Ze kreeg een prijs voor de beste actrice in een ondersteunende rol.

De actrice vertelde het publiek dat ze “overweldigd” was door de winst. “Ik was een normaal meisje uit West-Londen dat gewoon probeerde het beter voor mezelf te doen en alleen maar het beste wenste en hoopte.” Waarna ze later toevoegde: “Dus Top Boy heeft mijn leven veranderd.”

Verder won de BBC-misdaadserie Happy Valley meerdere prijzen. Sarah Lancashire die in de serie een agent speelt werd bekroond tot beste actrice. De serie won ook een Bafta voor het ‘meest memorabele moment in een aflevering’, de enige prijs waar het publiek een stem voor kon uitbrengen.

Het gaat om dit fragment:

De Britse prins William heeft onverwacht zijn opwachting gemaakt bij de uitreiking van de Bafta Awards. De prins verscheen in een video om de Britse actrice Floella Benjamin te feliciteren met het winnen van de zogeheten ‘Fellowship Award’, de meest prestigieuze prijs in de Britse televisiewereld. Benjamin ontving de prijs voor haar gehele oeuvre, waaronder de kinderseries Play School en Play Away.

“In een carrière van meer dan vijf decennia, raakte zij de levens van miljoenen mensen”, zei William in de video.

Dit artikel is geschreven door NOS.nl

nu op beeradio

Album Cover

nu op beeclassic

Album Cover
open player of luister via TuneIn

Live

Laden...