Bergen houtsnippers bieden Pinkpopgangers droge voeten

Met vrachtwagens en bulldozers heeft de organisatie van Pinkpop de festivalweide in Landgraaf vannacht voorzien van een dikke laag houtsnippers. “Zo moeten uitglij-incidenten en moddervoeten grotendeels voorkomen worden”, schrijft L1 Nieuws.

Het festival ging gisteren om 12.00 uur van start. Aanvankelijk scheen de zon, maar in de loop van de middag vielen zware buien waarbij het toch al doornatte Megalandterrein veranderde in een modderpoel.

Aanvankelijk be├»nvloedde dat de sfeer niet. “Iedereen heeft gewoon een poncho aan en de mensen gaan gewoon door”, aldus een verslaggever van L1 Nieuws gisteren. “Bij een regenbui zie je dat veel bezoekers even gaan schuilen, maar er blijven er ook genoeg vooraan bij de podia staan om hun favoriete artiest te zien.”

Allesbehalve druk

Maar gisteravond, na urenlange regen, veranderde de sfeer. “Het is heel slecht weer en het blijft maar doorgaan. Ik heb geen aantallen, maar ik zie dat veel mensen toch al weg zijn. Het terrein is allesbehalve druk of vol”, aldus dezelfde verslaggever.

Vandaag en morgen is het festival vrijwel uitverkocht. Op beide dagen worden 70.000 bezoekers verwacht. Er wordt in Zuid-Limburg opnieuw regen voorspeld, zij het niet zoveel als gisteren.

Of de al even natte camping, waar veel festivalgangers overnachten, vandaag net als het festivalterrein wordt voorzien van een laag houtsnippers is niet bekendgemaakt.

Dit artikel is geschreven door NOS.nl

nu op beeradio

Album Cover

nu op beeclassic

Album Cover
open player of luister via TuneIn

Live

Laden...