Boekenweek afgetrapt met Boekenbal, geschenk geschreven door familie Chabot

Aan de vooravond van de Boekenweek wordt vanavond het Boekenbal gevierd. Het thema van dit jaar is ‘Bij ons in de familie’. Het literaire feestje vindt plaats in Internationaal Theater Amsterdam aan het Leidseplein.

Belangrijke gasten dit jaar zijn de zes leden van de familie Chabot. Zij schreven het Boekenweekgeschenk 2024, dat de titel Gezinsverpakking kreeg. Het gedicht Black Cadillac van Bart Chabot is dit jaar verkozen tot het Boekenweekgedicht.

Voorafgaand aan het Boekenbal vertelde de familie Chabot dat het schrijven best een uitdaging was:

Dit jaar is voor het eerst geen Boekenweekessay geschreven, maar gekozen voor een po√ęziebundel. De bundel bestaat uit oude en nieuwe gedichten van Bart Chabot.

Run op kaarten

De Boekenweek wordt dit jaar voor de 89e keer gehouden en duurt tot en met volgende week zondag. Mensen die deze week voor 15 euro of meer aan boeken kopen ontvangen gratis het Boekenweekgeschenk.

In aanloop naar het bal was er een run op toegangskaarten. Vorige week zei boekenkoepel CPNB, die de Boekenweek organiseert, dat de animo “gigantisch” is dit jaar. De ruim 1220 beschikbare kaarten zijn verdeeld onder schrijvers, journalisten, hoogwaardigheidsbekleders en mensen uit de boekenbranche.

Dit artikel is geschreven door NOS.nl

nu op beeradio

Album Cover

nu op beeclassic

Album Cover
open player of luister via TuneIn

Live

Laden...