Country-ster Toby Keith (62) overleden

De Amerikaanse countryzanger Toby Keith is op 62-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van darmkanker. De conservatieve ster uit Oklahoma stond jarenlang bovenaan de countryhitlijsten. Hij had twintig nummer 1-hits, waaronder Beer for My Horses en As Good as I Once Was.

Voordat hij doorbrak in de countrymuziek was hij een semiprofessionele footballspeler en werkte hij in een boortoren in de olievelden van Oklahoma. Toen de industrie daar instortte gaf hij zichzelf tot zijn dertigste de tijd om te werken aan zijn muzikale carrière. En met succes.

In 1993 brak hij door met de single Should’ve Been a Cowboy. In de jaren erna verkocht hij tientallen miljoenen albums en kreeg hij van Forbes de bijnaam Country’s 500 million man. Zijn muziekstijl was breed, van de klassieke honkytonk-country tot patriottistische ballades en Southern Rock.

Hij is rustig overleden in het bijzijn van zijn familie, is te lezen op zijn X-account:

Keith was populair bij de Amerikaanse arbeidersklasse en militairen. Hij trad jaarlijks op voor de Amerikaanse troepen in Afghanistan en Irak. Een optreden bij de inauguratie van Donald Trump deed veel stof opwaaien, maar Keith bleef erachter staan. “Ik bied nooit excuses aan voor optredens voor mijn land en onze militairen”.

I Love This Bar was een van zijn nummer 1-hits:

Dit artikel is geschreven door NOS.nl

nu op beeradio

Album Cover

nu op beeclassic

Album Cover
open player of luister via TuneIn

Live

Laden...