Dragon Ball-bedenker Akira Toriyama (68) overleden

De bedenker van de mangaserie Dragon Ball is overleden. De Japanner Akira Toriyama overleed op 68-jarige leeftijd aan een hersenbloeding.

Toriyama bedacht de serie in 1984. Die werd tot 1995 als feuilleton gepubliceerd in een tijdschrift speciaal voor manga, het Japanse equivalent van het stripverhaal. Het feuilleton bevatte in totaal 519 hoofdstukken. De serie vertelt het verhaal van Goku, die de wereld probeert te redden van een buitenaardse aanval.

Dragon Ball werd in Japan en later ook internationaal bijzonder populair: van de boeken werden wereldwijd honderden miljoenen exemplaren verkocht. Ook volgden meerdere populaire tekenfilmreeksen, die ook in Nederland werden uitgezonden op televisie, waaronder Dragon Ball Z en Dragon Ball Super.

Toriyama is op 1 maart overleden en inmiddels al begraven. Het is nog niet bekend of er een publiekelijk afscheid komt, maar zijn familie vraagt om geen bloemen of rouwgeschenken te sturen, “gezien zijn voorkeur voor kalmte”.

“Hij had nog zo veel willen bereiken”, schrijft zijn studio op de officiĆ«le website. “Gelukkig heeft hij de wereld veel titels nagelaten. We hopen dat zijn unieke creatie nog lang geliefd zal blijven door iedereen.”

In oktober werd bekend dat Toriyama nauw betrokken was bij het nieuwste deel van de tekenfilmreeks: Dragon Ball Daima. De eerste afleveringen daarvan zouden dit najaar worden uitgezonden, maar het is nog onduidelijk wat zijn overlijden voor het project betekent.

Dit is een trailer van de nieuwste reeks:

Dit artikel is geschreven door NOS.nl

nu op beeradio

Album Cover

nu op beeclassic

Album Cover
open player of luister via TuneIn

Live

Laden...