Drummer en zanger Max Werner van Kayak (70) overleden

Drummer en zanger Max Werner, bekend van de band Kayak, is op 70-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de band woensdag bekendgemaakt op haar website en haar Facebookaccount.

“We kregen het droevige nieuws te horen dat Max overleden is”, schrijft de formatie. Werner was de eerste zanger van de band tot 1978 en “essentieel voor de sound van de groep”. Later werd hij ook de drummer van de groep.

Werner was in 1972 een van de oprichters van de band, samen met pianist Ton Scherpenzeel, gitarist Johan Slager en drummer Pim Koopman. Als zanger was Werner te horen op de eerste vijf albums van de groep. Het grootste succes behaalde de band eind jaren zeventig met het album Starlight Dancer. Daarna stopte Werner met zingen en werd hij drummer van de band.

Kayak was niet actief tussen 1982 en 1999, maar daarna kwamen de muzikanten weer samen. Werner keerde toen ook terug als zanger, tot de samenwerking na een comebacktournee definitief werd beƫindigd.

Werner zou vier soloalbums maken. Internationaal scoorde hij in 1981 een grote hit met het lied Rain in May van het album Seasons, dat niet alleen in Europa maar ook in de VS succesvol was.

Dit artikel is geschreven door NOS.nl

nu op beeradio

Album Cover

nu op beeclassic

Album Cover
open player of luister via TuneIn

Live

Laden...