Eerste repetitie Joost Klein: ‘Drie minuten pure dansenergie’

Joost Klein heeft in Malmö zijn eerste repetitie achter de rug. De 26-jarige Fries stond voor het eerst op het podium van de Malmö Arena met zijn nummer Europapa, bijgestaan door influencers Appie Mussa en Stuntkabouter. Volgende week donderdag brengen ze het lied ten gehore in de tweede halve finale.

Van de repetitie worden beperkt beelden vrijgegeven. De organisatie beschrijft de act wel op sociale media: “Fans van Joost zullen blij zijn dat zijn kenmerkende dansbewegingen en gigantische blauwe schoudervullingen naar Malmö zijn verscheept, samen met een toetsenist verkleed als een pluizige blauwe en gele vogel.” Volgens de beschrijving belichaamt die vogel vermoedelijk zowel de vlag van de Europese Unie als die van Zweden.

Op het podium wordt ook een LED-muur gebruikt. Die wordt bij Kleins act getypeerd als “een manische visuele tour van de songtekst”. Het geheel is “drie minuten pure dansenergie, waarbij Joost op het podium wordt geflankeerd door twee dansers in witte trainingspakken.”

Maanlanding

Creative director Gover Meit vertelde vorige week aan verschillende media meer over de act. “Het wordt een nieuwe vorm van de maanlanding. Het is nog nooit eerder gedaan.”

Meit heeft zich laten inspireren door twee oude songfestival-acts. Allereerst de feestelijke Finse inzending van vorig jaar (Cha cha cha van Käärijä). De tweede is het ingetogen winnende nummer van Portugal uit 2017 (Amar Pelos Dois van Sobral).

“Dat is denk ik mijn favoriete songfestivalact ooit,” aldus Meit. “Hoe iets kleins heel groot kan zijn op een festival. Wij proberen er nu iets aan toe te voegen.”

Vorig jaar werd Finland tweede met dit nummer:

Klein is gisteren naar Zweden gereisd. Vlak voor vertrek zei hij veel geoefend, “veel gemediteerd en geairfried” te hebben en vooral zin te hebben “in mezelf”.

Alle 37 deelnemers mogen twee keer repeteren, de eerste keer een half uur, de tweede keer 20 minuten. Komende vrijdag is de tweede repetitie gepland voor de Nederlandse act.

Dit artikel is geschreven door NOS.nl

nu op beeradio

Album Cover

nu op beeclassic

Album Cover
open player of luister via TuneIn

Live

Laden...