Joost Klein na klacht verhoord door politie, deelname aan finale nog onduidelijk

De Nederlandse songfestivalinzending Joost Klein is na een klacht verhoord door de Zweedse politie. Dat meldt de politie aan de NOS. Waar die aanklacht over gaat, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Wel zegt de politie dat het gaat om een incident dat donderdagavond heeft plaatsgevonden met een vrouwelijke tv-medewerker. De klacht is gisteren ingediend.

De politie zegt dat Joost Klein gisteravond laat is verhoord. Degene die de klacht heeft ingediend, is ook verhoord. De zaak is nu doorgegeven aan de openbaar aanklager. Die gaat bepalen wat ermee zal gebeuren. De afwikkeling van de zaak kan nog weken duren.

Wat dit betekent voor zijn deelname aan de finale van het Eurovisie Songfestival van vanavond, is onduidelijk. NPO-baas Frederieke Leeflang heeft vanochtend overleg met omroep AVROTROS en de EBU over de deelname van Klein. Zij kwam vanochtend aan bij het hotel van Klein in Malmö. Dat bezoek was al gepland, maar heeft nu een andere lading gekregen. Rond 10.00 uur liet AVROTROS weten nog niets gehoord te hebben van de EBU

Dit was het optreden van Joost Klein, afgelopen donderdag in de halve finale:

Gistermiddag mocht de Nederlandse inzending op het laatste moment niet meedoen aan een repetitie. Daarna bleek dat er een onderzoek liep naar een “incident” rond de artiest. De organisatie wilde daar verder niets over loslaten. In de avond mocht Klein ook niet meedoen aan de juryshow, waarbij de vakjury’s punten geven aan de artiesten.

Ondertussen heeft de EBU de start van het stemmen op de finalekandidaten uitgesteld, tot er definitief uitsluitsel is over de Nederlandse inzending. De zanger zelf hult zich vooralsnog in stilzwijgen. Bij zijn hotel wachtte een journalist hem gisteravond op, maar hij wilde geen antwoord geven op vragen.

Dit artikel is geschreven door NOS.nl

nu op beeradio

Album Cover

nu op beeclassic

Album Cover
open player of luister via TuneIn

Live

Laden...