Joost Klein zingt als laatste in tweede halve finale Songfestival

Het nummer Europapa zal de afsluiter worden van de halve finales van het Eurovisie Songfestival. Joost Klein heeft in de tweede halve finale, op 9 mei, de zestiende en laatste plek geloot.

Dat Nederland in de tweede halve finale zat was al bekend, maar nu heeft de organisatie van het Songfestival ook de volgorde van de optredens bekendgemaakt.

Volgens kenners is de laatste plek een gunstige loting. Acts die laat aan de beurt zijn, maken veel kans om door te gaan naar de finale. Die zitten nog vers in het geheugen van het publiek, en in de halve finales tellen alleen de publieksstemmen. Pas in de finale delen ook de vakjury’s in de verschillende landen punten uit.

Joost Klein staat met zijn nummer hoog bij de wedkantoren; zij hebben hem de vijfde plek toebedeeld.

Drie dagen liedjes

Het Songfestival is dit jaar in het Zweedse Malmö, omdat de Zweedse Loreen vorig jaar won met het nummer Tattoo. De halve finales zijn op dinsdag 7 en donderdag 9 mei. Uit beide halve finales plaatsen zich tien landen voor de finale.

In die eindstrijd, op zaterdag 11 mei, doen ook zes reeds geplaatste landen mee. Daarbij is gastland Zweden. Ook Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk hebben al een ticket voor de finale vanwege hun financiële steun aan het festival.

Dit artikel is geschreven door NOS.nl

nu op beeradio

Album Cover

nu op beeclassic

Album Cover
open player of luister via TuneIn

Live

Laden...