Komiek en acteur Martin Mull (80) overleden

De Amerikaanse komiek en acteur Martin Mull is op 80-jarige leeftijd in zijn huis in Los Angeles overleden. Hij was al een tijd ziek, schrijft zijn dochter op Instagram.

Martin Mull was tientallen jaren een geliefd bijrolacteur op tv en in films. Zo speelde hij in tientallen afleveringen van de in de jaren 90 razend populaire sitcom Roseanne, waarin hij de baas van hoofdpersonage Roseanne Conner was. Ook had hij terugkerende rollen in onder meer Two and a Half Men, Arrested Development en Veep. Voor die laatste serie werd hij in 2016 genomineerd voor een Emmy, de belangrijkste Amerikaanse tv-prijs.

In Two and a Half Men speelde Mull een pillenslikkende apotheker:

Mull begon in de jaren 70 als muzikaal komiek. Met zijn gitaar trad hij op in comedyclubs en speelde droogkomische liedjes. Bij een van zijn shows was ook Norman Lear, in die tijd een van de belangrijkste tv-producenten van sitcoms waaronder het baanbrekende All in the Family. Lear bood Mull zijn eerste tv-rol aan, in de satirische soapserie Mary Hartman, Mary Hartman.

Een jaar later kreeg Mull zijn eigen serie, Fernwood 2 Night, waarin hij de presentator van een talkshow speelde. De serie liep maar een seizoen, maar legde de basis voor zijn jarenlange Hollywood-carrière.

Dit artikel is geschreven door NOS.nl

nu op beeradio

Album Cover

nu op beeclassic

Album Cover
open player of luister via TuneIn

Live

Laden...