Meer aandacht voor series bij Gouden Kalveren: drie nieuwe prijzen

Bij de uitreiking van de Gouden Kalveren komt er meer aandacht voor series. De organisatie van de belangrijkste film- en serieprijzen van Nederland introduceert vanaf de komende editie in september drie nieuwe Gouden Kalveren, speciaal voor seriemakers: beste regisseur, beste scenario en beste dramaserie.

Tijdens het Nederlands Film Festival (NFF), waaraan de Gouden Kalveren-uitreiking gekoppeld is, komt er daarnaast meer ruimte voor premières van series en fandagen met bijvoorbeeld de cast van een serie. Om dat mogelijk te maken, heeft het festival streamingdiensten Netflix, Prime Video en Videoland gestrikt als nieuwe sponsoren.

Series ‘enorm populair’

NFF-directeur Silvia van der Heiden onderstreept dat Nederlandse series “enorm populair” zijn bij het publiek. “En dat willen we graag op het festival laten zien”, zegt ze over het besluit om series een prominentere plek te geven.

De NFF onderzoekt of het aantal Gouden Kalveren voor series de komende jaar verder uitgebreid kan worden met bijvoorbeeld de categorieën camera en montage. Ook wordt er gekeken of er vanaf 2025 een Gouden Kalf voor beste documentaireserie aan het festival toegevoegd kan worden.

In totaal zullen er dit jaar 23 Gouden Kalveren worden uitgereikt.

Dit artikel is geschreven door NOS.nl

nu op beeradio

Album Cover

nu op beeclassic

Album Cover
open player of luister via TuneIn

Live

Laden...