Mickey Mouse in Fortnite? Disney koopt zich in bij Epic Games

The Walt Disney Company koopt voor 1,5 miljard dollar een belang in Epic Games. Het Amerikaanse entertainmentbedrijf gaat samenwerken met de maker van het populaire computerspel Fortnite om een ‘games- en entertainmentuniversum’ te creĆ«ren met games, shows en personages van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Avatar en meer, meldt Disney.

“Dit markeert Disneys grootste stap in de wereld van games en biedt aanzienlijke kansen voor groei en uitbreiding”, aldus directeur Bob Iger. De uitbreiding waar Iger het over heeft omvat ook een onderdeel waarmee gebruikers kunnen winkelen.

Met de samenwerking kunnen gebruikers gamen en content met elkaar delen door middel van de “Unreal Engine” die is ontwikkeld door Epic Games. Deze software is in eerste instantie ontwikkeld voor schietspellen op de pc, maar wordt inmiddels ook gebruikt in andere gamegenres en in de film- en televisie-industrie.

Bekijk de trailer van de aankondiging:

Het is niet voor het eerst dat Epic Games samenwerkt met andere entertainmentbedrijven. Zo investeerden Sony en Kirkbi, het investeringsvehikel van de familie achter speelgoedfabrikant Lego, samen twee miljard dollar in Epic Games. Dat resulteerde in een Legovariant van Fortnite, een afzonderlijke game die binnen Fortnite gespeeld kan worden.

Het is niet meteen duidelijk of de samenwerking met Disney vergelijkbaar gaat zijn.

Dit artikel is geschreven door NOS.nl

nu op beeradio

Album Cover

nu op beeclassic

Album Cover
open player of luister via TuneIn

Live

Laden...