Nicki Minaj biedt fans excuses aan na missen concert door arrestatie op Schiphol

Nicki Minaj heeft haar fans verontschuldigingen aangeboden voor het annuleren van een concert in Manchester gisteravond. Op het moment dat de Amerikaanse artiest het podium had moeten betreden, kregen de ruim 20.000 aanwezigen te horen dat het optreden werd uitgesteld.

Minaj, die donderdag in de Ziggo Dome stond, was kort voor vertrek uit Nederland aangehouden vanwege een poging tot uitvoer van softdrugs. Ze had “een redelijke hoeveelheid joints” bij zich, zei de marechaussee. Het Openbaar Ministerie sprak van 30 tot 100 gram wiet. Ze werd rond 21.45 uur vrijgelaten na het betalen van een boete.

In een uitgebreid X-bericht bedankt Minaj haar volgers en biedt ze haar excuses aan. Ze belooft dat ze het zal goedmaken en zegt dat de mensen met een kaartje voor gisteravond iets extra’s tegemoet kunnen zien bij het inhaalconcert. Verder “laat ze het over aan haar advocaten en God”.

Tegen Britse media uitten Minaj’ fans hun teleurstelling. “Ik heb 150 pond uitgegeven en een dag vrij van werk genomen”, zegt de 18-jarige Imogen Pope tegen de BBC. “We hebben hier drie uur zitten wachten totdat we te horen kregen dat het niet doorging. Ik ben er kapot van.”

Ook bij Sky News klaagt iemand over de beroerde communicatie. “Haar team had toch al kunnen weten dat het concert niet meer kon doorgaan. Om ons dan te laten wachten tot 21.30 uur voelt respectloos”, zegt Charu. “Het is gewoon allemaal erg teleurstellend en verontrustend.”

Minaj landde gisteravond laat in Manchester en kwam rond middernacht aan in haar hotel in de stad. Midden in de nacht begroette ze haar meest toegewijde fans, de zogenoemde Barbz, vanaf het balkon en later ook bij de ingang. Ook daar zei ze nog een keer sorry voor het missen van het concert.

Minaj is een van de bekendste vrouwelijke rappers ter wereld. Ze had grote hits met onder meer Super Bass (2011), Starships (2012) en Anaconda (2014). Volgens het Amerikaanse tijdschrift Billboard behoort zij tot de 25 hiphopartiesten die het meest verdienden met hun tournees.

Dit artikel is geschreven door NOS.nl

nu op beeradio

Album Cover

nu op beeclassic

Album Cover
open player of luister via TuneIn

Live

Laden...