Pussycat-zangeres Betty Dragstra (72) overleden

Zangeres Betty Dragstra-Veldpaus, bekend van de Nederlandse popgroep Pussycat, is op 72-jarige leeftijd overleden, meldt L1 Nieuws. Dragstra was al geruime tijd ziek.

De Zuid-Limburgse Betty Veldpaus vormde samen met haar zussen Toni en Marianne al op jonge leeftijd een band. Het trio trad eerst op onder de naam de Zingende Zussen, later veranderde de naam naar Pussycat.

In 1975 brak Pussycat door met de countrysong Mississippi. Het nummer schopte het tot nummer 1 in de Nederlandse hitlijst. Ook internationaal scoorde Mississippi goed: het nummer voerde in vijftien landen de hitparade aan. In de daaropvolgende jaren scoorde de popgroep nog internationale hits met Georgie, Smile en My broken souvenirs.

Met Mississippi brak Pussycat in de jaren 70 nationaal en internationaal door:

De popgroep kende diverse samenstellingen, maar Betty Dragstra-Veldpaus en haar twee zussen waren daar altijd onderdeel van. Ook Werner Theunissen, gitaarleraar van de zussen, was sinds het begin bij de band betrokken. Hij schreef het leeuwendeel van de nummers, waaronder de internationale hits.

In 1985 ging de band uit elkaar. In 1999 volgde een korte re√ľnie.

Betty Dragstra overleed afgelopen vrijdag, een paar dagen na haar 72ste verjaardag. De uitvaart vindt plaats in kleine kring.

Dit artikel is geschreven door NOS.nl

nu op beeradio

Album Cover

nu op beeclassic

Album Cover
open player of luister via TuneIn

Live

Laden...