Rod Stewart verkoopt zijn muziekrechten voor bijna 100 miljoen dollar

Zanger Rod Stewart heeft de rechten op zijn muziek verkocht aan het bedrijf Iconic Artists. De deal omvat het hele oeuvre van de artiest, waaronder hits als Da Ya Think I’m Sexy? en Maggie May. Stewart zegt in een interview in The Wall Street Journal dat het na zes decennia in de muziekwereld tijd is om zijn levenswerk veilig te stellen. Hij krijgt bijna 100 miljoen dollar voor zijn nummers.

De Britse zanger met de kenmerkende rauwe stem is een van ’s werelds succesvolste artiesten. Hij werd twee keer opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame en verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen platen. Hij hoopt dat met de deal ook nieuwe generaties muziekliefhebbers met zijn nummers in contact komen.

Andere artiesten

Iconic Artists van de Amerikaanse zakenman Irving Azoff beheert de rechten van tientallen bekende artiesten, onder wie The Beach Boys, Cher, Joe Cocker en Nat ‘King’ Cole

Grote investeringsmaatschappijen laten zich de afgelopen jaren steeds meer zien op de muziekrechtenmarkt. Eerder verkochten onder meer Justin Bieber, Phil Collins en Genesis, Sting en Justin Timberlake hun rechten voor vele miljoenen dollars.

Dit artikel is geschreven door NOS.nl

nu op beeradio

Album Cover

nu op beeclassic

Album Cover
open player of luister via TuneIn

Live

Laden...