Theo Maassen stopt bij Zomergasten na ‘roddels over privéleven’

Theo Maassen stopt als presentator van het VPRO-programma Zomergasten na beschuldigingen van huiselijk geweld. Dat heeft hij laten weten aan persbureau ANP.

Weekblad Privé meldde in januari dat de cabaretier wordt beschuldigd van mishandeling van zijn huidige echtgenote en ex-vriendin. Het blad zou met betrokkenen hebben gesproken en berichten hebben ingezien. Later ontkenden de zus, de ex-vriendin en de vrouw van Maassen de berichten.

De 57-jarige presentator laat weten dat hij en de VPRO “op verschillende sporen” terecht zijn gekomen in gesprekken over hoe om te gaan met de beeldvorming als gevolg van deze berichten. “Een samenwerking was daardoor dit seizoen niet meer mogelijk. Ik wil alle lieve en weldenkende mensen bedanken voor hun steun in deze merkwaardige tijd.”

“Met pijn in mijn hart trek ik me voor dit seizoen terug als presentator van Zomergasten. Vooral pijnlijk omdat er geen vakinhoudelijke reden is, maar valse berichten uit de roddelpers de oorzaak zijn”, zegt Maassen. “Waarom ik principieel geen commentaar geef op roddels over mijn privéleven is omdat mijn privéleven, het woord zegt het al een beetje, privé is.”

Tegen Maassen is nooit aangifte gedaan.

Dit artikel is geschreven door NOS.nl

nu op beeradio

Album Cover

nu op beeclassic

Album Cover
open player of luister via TuneIn

Live

Laden...