Zomergasten toch niet met presentator Adriaan van Dis

Adriaan van Dis wordt toch niet de presentator van het televisieprogramma Zomergasten, laat de VPRO weten. De omroep schrijft dat Van Dis “wegens gezondheidsredenen op advies van behandelende specialisten heeft moeten besluiten het komende seizoen van VPRO Zomergasten niet te presenteren”.

Onduidelijk is wat de schrijver en presentator mankeert. Van Dis zegt in het persbericht van de VPRO: “Tot mijn grote spijt moet ik nu pas op de plaats maken. Ik verwacht een spoedig herstel”.

Van Dis werd vorige maand naar voren geschoven als vervanger van Theo Maassen, die in opspraak is geraakt na beschuldigingen van huiselijk geweld.

Meerdere vervangers

Adriaan van Dis presenteerde het programma eerder vier seizoenen lang, vanaf 1999. Het programma genoot in die tijd grote bekendheid.

Als vervanger voor Van Dis grijpt de VPRO terug op meerdere oud-presentatoren. Janine Abbring, Jelle Brandt Corstius, Hanneke Groenteman, Peter van Ingen, Margriet van der Linden en Joris Luyendijk zullen elk een gesprek leiden.

Het nieuwe seizoen van Zomergasten begint op zondag 21 juli. De laatste uitzending staat gepland op 25 augustus. De eerste twee gasten zijn bekend: Eric van der Burg, nu nog staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, en schrijfster Sana Valiulina.

Dit artikel is geschreven door NOS.nl

nu op beeradio

Album Cover

nu op beeclassic

Album Cover
open player of luister via TuneIn

Live

Laden...